28/10/2018. LA FAGEDA DEL RETAULE. UN BOSC DE FADES.

CONÈIXER EL NOSTRE ENTORN

la propera sortida del dia 28 d'octubre de 2018 "LA FAGEDA DEL RETAULE.UN BOS DE FADES EN EL PARC NATURALS DELS PORTS.

SORTIDA POSPOSADA A CAUSA DE LES PREVISIONS METEOROLOGIQUES


Interessant ruta per a visitar una fageda molt espectacula, la mès meridional de la peninsula. Situada al Sud de la provincia de Tarragona, entre les comarques del baix ebre i el Montsiá. La fageda és un autèntic tresor botànic, ja que ens ofereix espèciesmés propies d'altres latituds, com faig, aurons, roures, til·lers, avellaners i grèvols entre d'altres. L'existència d'espècies de fulla caduca en una zona amb predomini de coníferes, com el pi de fulla gran i la pinassa, fa que es produeixi una tardor d'extraordinàris colors. En la fageda veurem arbres monumentals i centenaris com el Faig Pare i el Pí Gros.

Cal tenir en compte els següents punts:
1.- El desplaçament es realitzarà amb cotxes particulars i la durada, fins l`'àrea recreativa de la Fou ,és de 1 hora 30 minuts, aproximadament.
2. Que un cop passat el pantà de Ulldecona, s´ha de pasar per una pista forestal, que es apte per a turismes, però en precaució. Si és pot fer el desplaçamnt en 4x4 o en cotxe alt, millor. (recoregut per pista uns 10km)
3. Que la caminada que farem és d'aproximadament un 15 km, i que el desplaçamet, ja ens portarà el seut temps, és aconsellable prendre també menjar per si cal fer picnik per a dinar.

Recorda:
Dia: 28 d'octubre de 2018.
Punt de trobada: Pàrquing Ajuntament de Mont-roig.
Hora: 7,30 hores (puntuals)
Distància a recòrrer: 15 km aproximadament.
Durada: 5 hores aproximadament.
Dificultat: moderada

NOTA:
Cal portar roba adequada, bon calçat, esmorzar i dinar, aigua.