18/11/2018. LA FAGEDA DEL RETAULE. UN BOSC DE FADES

CONÈIXER EL NOSTRE ENTORN.

SORTIDA ANUL·LADA DEFINITIVAMENT.

Hem pres la decisió d'anul·lar aquesta sortida davant l'alta previsió de plujes a la zona dels Parcs Naturals dels ports. La seguretat del grup, sempre per davant de tot.

 

Reactivem la sortida a la Fageda del Retaule, que vam ternir que posposar, el passat 28/10/2018, per causes meteorològiques . Esperem que, el proper dia 18 de novembre, el temps ens sigui propici i en doni l'oportinitat de poder gaudir d'aquest "bosc de fades"

lInteressant ruta per a visitar una fageda molt espectacula, la mès meridional de la peninsula. Situada al Sud de la provincia de Tarragona, entre les comarques del baix ebre i el Montsiá. La fageda és un autèntic tresor botànic, ja que ens ofereix espèciesmés propies d'altres latituds, com faig, aurons, roures, til·lers, avellaners i grèvols entre d'altres. L'existència d'espècies de fulla caduca en una zona amb predomini de coníferes, com el pi de fulla gran i la pinassa, fa que es produeixi una tardor d'extraordinàris colors. En la fageda veurem arbres monumentals i centenaris com el Faig Pare i el Pí Gros.

Cal tenir en compte els següents punts:
1.- El desplaçament es realitzarà amb cotxes particulars i la durada, fins l`'àrea recreativa de la Fou ,és de 1 hora 30 minuts, aproximadament.
2. Que un cop passat el pantà de Ulldecona, s´ha de pasar per una pista forestal, que es apte per a turismes, però en precaució. Si és pot fer el desplaçamnt en 4x4 o en cotxe alt, millor. (recoregut per pista uns 10km)
3. Que la caminada que farem és d'aproximadament un 15 km, i que el desplaçamet, ja ens portarà el seut temps, és aconsellable prendre també menjar per si cal fer picnik per a dinar.

Recorda:
Dia: 18 de novembre de 2018.
Punt de trobada: Pàrquing Ajuntament de Mont-roig.
Hora: 7,30 hores (puntuals)
Distància a recòrrer: 15 km aproximadament.
Durada: 5 hores aproximadament.
Dificultat: moderada

NOTA:
Cal portar roba adequada, bon calçat, esmorzar i dinar, aigua.