10/11/2019. LA FAGEDA DEL RETAULE

CONÈIXER EL NOSTRE ENTORN.


"LA FAGEDA DEL RETAULE.UN BOSC DE FADES EN EL PARC NATURALS DELS PORTS.
Interessant ruta per a visitar una fageda molt espectacular, la mès meridional de la peninsula. Situada al Sud de la provincia de Tarragona, entre les comarques del Baix Ebre i el Montsiá. La fageda és un autèntic tresor botànic, ja que ens ofereix espècies més propies d'altres latituds, com faig, aurons, roures, til·lers, avellaners i grèvols entre d'altres. L'existència d'espècies de fulla caduca en una zona amb predomini de coníferes, com el pi de fulla gran i la pinassa, fa que es produeixi una tardor d'extraordinàris colors. En la fageda veurem arbres monumentals i centenaris com el Faig Pare i el Pí Gros.

Cal tenir en compte els següents punts:
1.- El desplaçament es realitzarà amb cotxes particulars i la durada, fins l`'àrea recreativa de la Fou ,és de 1 hora 30 minuts, aproximadament.
2. Que un cop passat el pantà de Ulldecona, s´ha de pasar per una pista forestal, que es apte per a turismes, però en precaució. Si és pot fer el desplaçamnt en 4x4 o en cotxe alt, millor. (recoregut per pista uns 8 km)
3. Que la caminada que farem és d'aproximadament un 15 km, i que el desplaçamet, ja ens portarà el seut temps, és aconsellable prendre també menjar per si cal fer picnik per a dinar.

Recorda:
Dia: 10 de novembre de 2019.
Punt de trobada: Pàrquing Ajuntament de Mont-roig.
Hora: 7,00 hores (puntuals)
Distància a recòrrer: 15 km aproximadament.
Durada: 6 hores aproximadament.
Dificultat: moderda

NOTA:
Cal portar roba adequada, bon calçat, menjar (esmorzar i dinar), i aigua.