27/09/2020. MUNTANYA DE L'ARENY

CONÈIXER EL NOSTRE ENTORN

Què vol dir 'Areny?
La definició seria: un lloc format de sorra o que s'hi acumula la sorra.

Que és l'Areny?
En el nostre cas podríem dir, a més a més, que l'Areny és com una petita depressió o coma, envoltada de parets de roca rogenca, de roca arenisca. La fragilitat d'aquesta roca exposada a las inclemències del temps (vent i aigua) van fer que al llarg de centenars d'anys s'anés acumulant gran quantitat de sorra vermella fins a formar una gran duna. Aquesta sorra, rica amb silici, va ser retirada, als anys 50, i aprofitada per a l'obtenció de vidre.
L'Areny també és un abric natural que va servir de refugi d'assentaments humans prehistòrics. En les excavacions que es van fer, dirigides pel doctor i arqueòleg Salvador Vilaseca, es van trobar quantitats de puntes de fletxa i varietats d'estris de sílex. Totes aquestes troballes es troben exposades al museu arqueològic de Reus.
L'Areny, com a conseqüència de la fragilitat de la roca exposada a les inclemències meteorològiques, ens ofereix infinitats de formacions, forats, columnes, ponts, balmes. I amb imaginació podem observar similituds de formes.
L'Areny també ens ofereix un lloc de tranquil·litat, on poder anar a gaudir de la quietud d'aquest paratge, per tal de desconnectar del nostre quefer diari i trobar uns instants de silenci en els nostres pensaments.
Mont-roig del Camp i Vilanova d'Escornalbou, comparteixen, pràcticament a parts iguals, la Muntanya de l'Areny, ja que la partició dels dos termes municipals, ven visible per dos mollons, és al bell mig de la coma.
Doncs ja saps, si estàs interessat/da en conèixer aquest lloc, el proper diumenge, els del C.E. L'ARENY t'acompanyarem.

Recorda:
Dia: 27 de setembre de 2020
Punt de trobada: Pàrquing Ajuntament de Mont-roig del Camp
Hora sortida: 8,00 puntuals
Distáncia a recòrrer: 5 km aproximadament
Hora durada: 4 hors aproximadament
Dificultat: Moderada
Cal portar: Calçat i roba adequada,  i aigua.

MESURES DE SEGURETAT.
1. En el moment de les concentracions es obligatori l'us de les mascaretes.
2. Durant el recorregut, caldrà intentar mantenir la distància de seguretat de 1,50 metre minim.